Українців попереджали про зростання ціни на деякі товари, але це стосується не лише продуктів харчування. У категорію того, що подорожчає до початку зими, додали прилади генерації енергії та речі, які допоможуть вижити у разі тотального відключення електрики.

Після ударів критичної інфраструктури росією українці почали масово запасатися тим, що їм може стати в нагоді, якщо відключать електроенергію. Серед найбільш затребуваних товарів стали: автомобільне паливо, електрогенератори, павербанки, ліхтарики, свічки та інше.

Київ без світла, Kiev.sq
Київ без світла, Kiev.sq

Це означає, що до зимових холодів ціни на це збільшаться у зв'язку з попитом.

Професор Київської школи економіки, президент CFO Club Ukraine Михайло Колесник називає ці товари речами ажіотажного попиту. Він розповів, що черги за бензином та продуктами після 10 жовтня стали меншими, а от електричні генератори українці майже розкупили.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Черга. Фото: ЕКАМ
Черга. Фото: ЕКАМ
Черга. Фото: ЕКАМ

Про це твердять й ритейлери. Постачальники генераторів не встигають повністю їх виробляти, щоб задовольняти ажіотажний попит.

Варто зазначити, що експерти раніше оприлюднили список тих категорій товарів, що надалі, на початок зими, можуть подорожчати:

  • продукти харчування – на 27,4%;
  • транспортні послуги – на 27,3%;
  • предмети домашнього вжитку, побутова техніка – на 23,7
  • алкогольні напої, тютюнові вироби – 19,5%.

Магазин. Фото: скрін youtube
Магазин. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, що починати ранок доведеться з чаю: в українських супермаркетах злетіли ціни на каву

Як повідомляв Знай.ua, тест на вагітність, ВІЛ та туберкульоз — медпослуги, які має надавати сімейний лікар безкоштовно

Також портал Знай.ua писав, термінал "з'їв" гроші, але рахунок порожній: інструкція щодо повернення коштів