Українці можуть залишитись без зарплат та пенсій, якщо Євросоюз зупинить фінансування України.

Про це прем'єр-міністр повідомив у інтерв'ю виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube
Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

Нам це потрібно для того, щоби наша фінансова система вижила. Ми вже вичерпали всі можливості економії. - йдеться в публікації.

За його словами, більша частина фінансової допомоги йде на соціальні потреби і будь-яка затримка може спричинити жахливі наслідки.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Денис Шмигаль зазначив, що Німеччина надає фінансову допомогу, але 3 млрд євро з обіцяного європейського пакета в 9 млрд заблоковано, зокрема, тому, що Берлін пропонує надати ці кошти у вигляді грантів, а не кредитів.

Також голова українського уряду підкреслив, що оборонний бюджет становить 60% наших держвидатків, і ми використовуємо фінансову допомогу наших партнерів значною мірою для соціальних потреб людей і для реконструкції. Будь-яка затримка тут може мати жахливі наслідки.

Прем'єр заявив, що українці без допомоги, яку вже надають союзники, вже не зміг би виплачувати кошти українцям. Наразі все тримається від виконаних обіцянок ЄС.

Нагадаємо, ми писали, що у росії спалахнув завод, де роблять заряди до "Градів" і "Смерчів": "Карма в дії".

Як повідомляв "Знай.ua" військовий стратег Мік Райан оцінив можливості російської армії найближчі місяці: "Ми не повинні недооцінювати ворога".

Також "Знай.ua" інформував, у Верховній Раді можуть запровадити спеціальний вид пенсій для українців: кому нарахують удвічі більше грошей.