З'явилася нова інформація щодо мобілізації українських чоловіків. Чи знову найближчим часом роздаватиму повістки на вулицях, і чи законно це.

Про це в інтерв'ю ТСН розповів начальник Київського міського центру комплектування та соціальної підтримки (раніше – військкомату), полковник Юрій Максимов.

На сьогоднішній день в Україні зовсім не існує жодних заборон щодо того, де може бути виданий порядок денний. Їх можуть вручати як у розважальних центрах, ресторанах, так і на вулиці під час комендантської години.

Поліція регулярно посеред ночі проводить рейди, під час яких і лунають такі повістки порушникам.

Повістка. Фото: Кореспондент
Повістка. Фото: Кореспондент

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

"Я поясню для чого вони проводяться. Це спільні дії поліції з підрозділами охорони наших центрів комплектування з метою дотримання громадянами вимог комендантської години. Коли відбувся перший рейд, ми зрозуміли, що є багато громадян, які порушують не лише вимоги комендантської години, а й вимоги законодавства про військову службу та військовий обов'язок. Наприклад, виявлялися громадяни, які не перебували на військовому обліку, не з'являлися у військкомати після оповіщення. Можливість швидко дізнатися інформацію про конкретну людину є", - зазначив він.

Також, Юрій Максимов одразу зазначив, що "повістку варто чекати на всіх військовозобов'язаних", оскільки в країні вже понад вісім місяців триває повномасштабна війна.

військкомат, скріншот з відео
військкомат, скріншот з відео

До речі, повідомити про мобілізацію телефонним дзвінком можуть, проте сам заклик – юридична процедура.

"Це рішення начальника ТЦК, яке оформляється відповідним наказом. Тобто медичний огляд, професійно-психологічний добір та заклик", - пояснив він.

За ухилення від військової служби передбачено кримінальну відповідальність до п'яти років позбавлення волі.

мобілізація в Україні
мобілізація в Україні

Нагадаємо, що пропагандист Красовський закликав топити та палити українських дітей

Раніше повідомлялося, що Подоляк пояснив підступний план росіян ударами по інфраструктурі .

Також, платити, щоб вижити: окупантам продають квиток у тили