Українським водіям показали лазівку, за допомогою якої можна не сплачувати штраф за перевищення швидкості. У яких випадках фото- та відеофіксація поліцією швидкості авто незаконна, повідомляється на сайті юридичної компанії "Дорожній адвокат".

Отримавши штраф за перевищення швидкості, водії в деяких випадках цілком законно можуть відмовитися його оплачувати. Експерти зазначають, що згідно з нормами закону про Національну поліцію фото- та відеоконтроль швидкості транспортного засобу має проводитись у місцях, які позначені спеціальним знаком 5.70. Водночас важливо, щоб інформацію про відеофіксування порушень було розміщено на видному для водія місці.

Автомобили, фото: Знай.ua
Автомобили, фото: Знай.ua

Таким чином, розміщення автоматичної техніки контролю за дотриманням ПДР, зокрема швидкісного режиму, дозволено за умови наявності відповідного попереджувального знака.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Експерти наголошують, що якщо водій отримав штраф за перевищення швидкості у місці, де немає позначення про відеофіксацію порушень, але він вважається неправомірним і відповідно його можна не сплачувати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на бензин та повернення дефіциту: як АЗС намагаються заманити клієнтів знижками на дороге паливо.

Також наш портал інформував, як зміняться ціни на пальне після повернення Володимиром Зеленським акцизи: детальна аналітика.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водіям, які вирішили заощадити на бензині, загрожує величезний штраф: перевищує вартість транспорту і позбавляє прав.