Для всіх водіїв, які вже звикли не пристібатися, є дуже важливі новини. Ми нагадаємо, що в Україні за порушення правил дорожнього руху передбачено дуже різні штрафи. Можна отримати штраф розміром у пару сотень - за розмову телефоном за кермом чи брудні номери, але також можна і "влипнути" на кілька десятків тисяч гривень.

Пропоную нашим читачам дізнатися, за що водії можуть одержати найбільший штраф.

Поліція, фото: Instagram
Поліція, фото: Instagram

Водіння транспорту особою, яку було позбавлено ​​прав (ст. 126, ч.4) – карається штрафом у 20400 гривень. При повторному порушенні - 40800 гривень з позбавленням прав на строк від 5 до 7 років та вилучення автомобіля, що оплачується.

Водіння автомобіля у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння, або під впливом ліків, які знижують увагу та швидкість реакції, а також передача авто людям у стані такого ж сп'яніння та відмова від огляду (ст.130, ч.1) – карається штрафом у розмірі 17000 гривень із позбавленням прав на 1 рік. Такий самий штраф отримають інші особи, яким дозволили керувати машиною в такому стані.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

При повторному правопорушенні штраф становитиме 34000 гривень та позбавлення прав на 3 роки з конфіскацією автомобіля, або арешт на 10 діб.

За третього такого правопорушення протягом року - штраф у розмірі 51000 гривень, позбавлення прав на 10 років, конфіскація автомобіля або позбавлення волі на 10 днів із конфіскацією авто.

Порушення вимог законодавства щодо встановлення та використання на авто спеціальних світлових або сигнальних пристроїв - штраф у розмірі 8500 гривень та конфіскація пристроїв.

Такий же штраф можна отримати за керування авто, щодо якого порушено обмеження, встановлені Митним кодексом України (терміни тимчасового ввезення або (і) переміщення у митному режимі транзиту, авто використовується для комерційних цілей та отримання доходів, передано в керування іншій особі) - все це карається штрафом у розмірі 8500 гривень. При повторному порушенні – штраф у розмірі 17000 гривень, позбавлення прав на 1 рік та конфіскація авто.

Видача документа про технічну справність авто, що підлягає обов'язковому технічному контролю без проведення перевірки його стану – штраф 1360 гривень. Для посадових осіб – 1700 гривень.

Штрафи за паркування - фото КМДА
Штрафи за паркування - фото КМДА

Порушення правил паркування авто, у тому числі й неоплата вартості послуг користування майданчиком для платного паркування – штраф у 20-кратному розмірі від вартості однієї години послуги користування платним паркуванням.

Паркування на безкоштовному майданчику авто, водій якого не має пільг або у місцях, не призначених для паркування – у 30-кратному розмірі від вартості однієї години користування майданчиком для платного паркування.

Нагадаємо, росіянин був змушений переїхати до лісового намету через часткову мобілізацію: контейнер їжі, інтернет і навіть робочий кабінет.

Раніше повідомлялося, ціни на пальне в Україні стабілізувалися: за скільки АЗС продають бензин, дизель та автогаз.

Також, в Україні можуть з'явитися нові штрафи щодо кожного: за що українці розплатяться кровними.