В Україні дев'ятий місяць запроваджено військовий стан, який забороняє залишати чоловікам призовного віку на території країни. Однак, як виявилося, багато хто знаходить лазівки для того, щоб порушити це правило.

У мережі з'явився ролик двох хлопців, які вирішили порушити закон, і через програму виїхали до іншої країни.

Варто одразу зазначити, що систему «Шлях» було створено ще у 2021 році Голду для того, щоб уникнути корупційних ризиків у сфері видачі дозволів на міжнародні перевезення. Під час повномасштабної війни за її допомоги чоловіки можуть залишати територію України, їдучи за гуманітарною допомогою до країн Заходу.

Виїзд закордон, скріншот з відео
Виїзд закордон, скріншот з відео

Загалом туди було внесено дані про 146 тисяч громадян.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи
Показати ще

І ось, два українці сидячи на європейській лавці вирішили розповісти про все підводне каміння виїзду за кордон через "Шлях". Примітно, що вони зовсім не приховують своїх осіб, а також спокійно говорять, що довелося дати хабар.

Чоловік у чорному поїхав як волонтер, і довелося йому за це заплатити півтори тисячі євро. Робляться всі документи лише за тиждень, і по суті цілий місяць ви можете відпочивати у Європі та інших країнах світу.

"Якщо не повернутися, свідчить легенда, що 200 тисяч штраф. Але, такого закону, який мене покарати мене може - немає. Процес проходив так. Ми заїхали на митницю, у нас зібрали паспорти. Відразу питання як я виїжджаю" - каже чоловік у чорній кофті.

Собаки працюють на митниці: Суспільне
Собаки працюють на митниці: Суспільне

Виявилося, що все дуже просто і сильного допиту навіть не було. Його покликали до віконця, пробили паспорт, пробили дозвіл від Міністерства оборони, нагадали про повернення протягом 30 днів і побажали щасливого шляху.

При цьому, як стверджує наприкінці українець, повертатися не збирається, і до закінчення війни залишиться в іншій країні.

Це сильно обурило багатьох українців, особливо тих, хто через заборону не може побачити свою сім'ю вже дев'ятий місяць. Правоохоронці закликали з'ясувати імена цих любителів схем.

Нагадаємо, що окупанти продовжують "героїчно" збігати з Херсона: чи чекати на вуличні бої у місті

Раніше повідомлялося, що Арестович закликав Ізраїль нарешті визначитися: новий спільний ворог і баланс сил у світі

Також, для чого насправді Шойгу розповідає міжнародним колегам про "брудну бомбу" - відповідь на поверхні