Стало відомо про те, що в Україні заборонили на час воєнного стану відключати комунальні послуги через борги. Що про це знати, щоб відстояти свої права?

Про це у Телеграмі повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Справа в тому, що останнім часом на гарячу лінію Мінреінтеграції почало надходити дедалі більше звернень від громадян, і вся причина отримання попередження від постачальників комунальних послуг та електропостачання. Відключення відбувається через несплату коштів.

Як зазначили у відомстві, це стосується електроенергії, газопостачання, гарячої води та централізованого водопостачання. При цьому бували під час воєнного стану ще й випадки, коли людей почали залякувати виселенням із квартири чи будинку за комунальні борги.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"У період дії військового стану в Україні забороняється припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі. Така вимога діє відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.03.2022 №206", - заявили у міністерстві.

Комунальники, скріншот
Комунальники, скріншот

Саме тому там закликали постачальників не нехтувати українськими законами і з повним розумінням ставитися до тих, хто на сьогоднішній день не має такої можливості сплатити чи сплатити борги за послуги.

А ось самих громадян попросили вже з повагою поставитися до співробітників комунальних послуг.

"Перед ними, як і перед усією державою, наразі виникли великі виклики. За першої ж можливості підтримайте тих, хто дає нам тепло, світло, газ, воду. Оплата спожитих послуг для них сьогодні критично важлива. Цим ви зробите свій внесок у енергетичну стійкість України", - зазначили у Мінреінтеграції.

комунальні платежі, скріншот з відео
комунальні платежі, скріншот з відео

Нагадаємо, що розлучаються чи одружуються: українці під час війни б'ють усі рекорди

Раніше повідомлялося, що новий британський прем'єр присвятив першу промову Україні та Борису Джонсону.

Також, не дайте шкідникам з'їсти ваш стратегічний запас: найефективніші методи, щоб позбутися комах у крупах