У суботу зранку, 22 жовтня, у небі над Україною збили ракету. Це "попадання" було не простим, а першим, яке вдалося здійснити за допомогою мобільного додатка "єППО".

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з розробників програми у мережі Facebook.

Відомо, що перше "бойове застосування" програми відбулося на півдні України.

Публікація Геннадія Сулдіна, скріншот: Facebook
Публікація Геннадія Сулдіна, скріншот: Facebook

"Калібр летів на малій висоті, завдяки особливостям рельєфу місцевості локаційно не спостерігався. Але кілька пильних громадян побачили блідину і одразу сповістили військових за допомогою додатку єППО. Наші зенітники за кілька секунд отримали цілевказівку, мали достатньо часу і без зайвих проблем, як на тренажері збили Калібр із ПЗРК Игла", - розповів співробітник конструкторської групи Технарі Геннадій Сульдін, яка розробила додаток.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Публікація Геннадія Сулдіна, скріншот: Facebook
Публікація Геннадія Сулдіна, скріншот: Facebook

Він зазначив, що система електронного виявлення повітряних цілей спрацювала саме так, як того хотіли розробники.

"єППО замислювалося саме як засіб відстеження низькозвучих дозвукових крилатих ракет, насамперед Калібрів. Загроза типу Шахед з'явилася набагато пізніше", - додав він.

Додаток "єППО" з'явився в Україні у жовтні цього року. З його допомогою очевидці можуть повідомити про переміщення ворожих повітряних цілей – ракет, безпілотників, літаків чи гелікоптерів. У програмі також можна повідомити про звук вибуху.

Нагадаємо, настав момент подолати іранські БПЛА та російські ракети: США можуть поставити нові системи ППО.

Раніше повідомлялося, Путін знову гримить ядерною валізою: запустять, щоб залякати всіх.

Також Арестович закликав Ізраїль нарешті визначитися: новий спільний ворог і баланс сил у світі.