Нещодавно від українського уряду надійшла пропозиція створити фінансовий "Рамштайн", оскільки подібні збори про озброєння та оборону встигли себе зарекомендувати. Чи це потрібно насправді Україні.

Про це 24 каналу розповів експерт з економічних питань Олег Пензін.

Запропонували це зробити президент Володимир Зеленський, а також прем’єр-міністр країни Денис Шмигаль. Вони вважають, що така ініціатива сильно зможе допомогти Україні з фінансами після того, як ми переможемо російську агресію. Нам потрібно буде багато грошей для відновлення територій.

Євро. Фото: скриншот Youtube
Євро. Фото: скриншот Youtube

Потрібно бути відвертими, як зазначив експерт, нам допомагали і допомагають доти, доки триває війна. Щойно все закінчиться, країни почнуть "вмивати руки", адже агресії більше не буде.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

"Будь-який спосіб чи метод, який залучить до нашої країни гроші – доречний. Будь-яка ідея чи ініціатива, яка допоможе в Україні створити робочі місця – абсолютно доречна", - каже Олег Пензін.

Якщо ці кошти будуть надходити у вигляді грантів, то нам дуже пощастить. По-перше, їх не доведеться нікому віддавати, адже це стане прямими доходами до бюджету України.

Володимир Зеленський. Фото: скриншот з відео
Володимир Зеленський. Фото: скриншот з відео

Також Україна має величезну кількість кредитів, що є сильним навантаженням на ВВП. Станом на 23 лютого 2022 року у нас боргів було 60%, зараз – 100%.

Принципом фінансового Рамштайну є питання повного покриття дефіциту нашого бюджету, а також кошти підуть на оперативне відновлення критичної інфраструктури.

Володимир Зеленський додав, що Україна потребує десятків мільярдів доларів для бюджету та Fast Recovery. Водночас президент наголосив: потенціал демократичних країн – набагато більший, ніж наявні потреби.

Нагадаємо, що українці можуть самостійно збільшити пенсійні виплати на 54% - у Пенсійному фонді розповіли подробиці

Раніше повідомлялося, що українці більше не вірять у погрози путіна про ядерну зброю і бажають боротися до перемоги: результати соцопитування

Також повістку може отримати кожен військовозобов'язаний: головний військком столиці