Українці продовжують страждати від дій російського диктатора путіну, і це сильно відчувається. При цьому не лише від страху за своє життя, а й через гроші.

За деякими даними, до кінця 2023 року не менше 55% українців можуть опинитися на порозі бідності, і цього не можна буде зупинити. Путін відбирає у людей життя, роботу, сім'ю, можливість розвиватися та подорожувати країною.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Така статистика означає, що вже на той час доходи не перевищуватимуть 2,15 доларів на день, що неймовірно мало та обурливо.

Якщо пропагандисти знову розповідатимуть про те, що Україна й так була бідною аграрною країною, і особливо ця цифра не зросла, можна їм їм показати цю статистику.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

До повномасштабного вторгнення лише 2% наших людей можна було зарахувати до бідних. До кінця цього року цифри досягне 25%, тобто вже в десятки разів, і, як ми зазначали раніше, 55% вже до кінця 2023 року.

Саме тому нам просто необхідна допомога Заходу не лише у плані озброєння та оборони, а й у фінансовому. Українська економіка вже витримала перші місяці війни і зараз перебуває в нормі, але цього все одно недостатньо для того, щоб покрити всі потреби.

Магазин. Фото: скрін youtube
Магазин. Фото: скрін youtube

До речі, прогноз НБУ з кожним разом стає дедалі оптимістичнішим. Якщо у липні вони прогнозували падіння ВВП на 33,4%, то вже зараз на 31,5%. Ще один доказ того, що український народ неможливо зламати.

Згідно з оновленим прогнозом, у 2023 році економіка зросте на 4,0% (раніше прогнозувалося зростання на 5,5%), у 2024 році – на 5,2% (попередній прогноз – 4,9%).

НБУ - фото Національний банк України
НБУ - фото Національний банк України

Нагадаємо, що окупанти продовжують "героїчно" збігати з Херсона: чи чекати на вуличні бої у місті

Раніше повідомлялося, що Арестович закликав Ізраїль нарешті визначитися: новий спільний ворог і баланс сил у світі

Також, для чого насправді Шойгу розповідає міжнародним колегам про "брудну бомбу" - відповідь на поверхні