Повномасштабна фаза війни в Україні триває вже понад 8 місяців, але це не скасовує важливості роботи із соціальною сферою.

Наприклад, відомо, що до кінця року буде ще раз перераховано розмір пенсій для деяких категорій людей похилого віку. Це відбудеться у грудні, у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму. Частина українців має право на доплату до пенсії у розмірі 579 гривень. Це стосується громадян, які досягли 80-річного віку.

Пенсіонери в Україні. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонери в Україні. Фото: скриншот Youtube

Хоча ця доплата і була встановлена ​​ще 1 квітня 2022 року, вона становила 500 гривень. Але завдяки індексації, що пройшла в березні 2022 року, доплата щомісяця становитиме 579 грн. Для цієї категорії пенсіонерів.

Щодо інших людей похилого віку, то з 1 жовтня тим українцям, яким виповнилося від 70 до 75 років, встановлено компенсаційну доплату у розмірі до 300 гривень. Вона встановлюється незалежно від виду пенсії, закону, тривалості страхового стажу та факту роботи.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тим, хто старше 75 років – доплата становитиме 456 гривень.

Пенсіонерам підвищили виплати. Фото: скриншот з відео
Пенсіонерам підвищили виплати. Фото: скриншот з відео

Подібні місії держави перед пенсіонерами дуже важливі, тим більше - під час війни, коли дорожчає абсолютно все і наближається зима, яку деякі експерти чи представники влади називають "найскладнішою за всю історію незалежності України".

Нагадаємо, гроші "випаровуються" з картки: ПриватБанк звинуватили у незрозумілих списаннях

Як повідомляв "Знай.uа", що зміниться для українців з 1 листопада: податки, тарифи та паспортні послуги

Знай.ua писав, гриби ростуть, ціни - падають: українцям показали, як у супермаркетах змінилася вартість осінніх "вітамінів"