Українці, які втратили роботу у період дії воєнного стану в Україні, забезпечуються державною підтримкою на оплату житлово-комунальних послуг.

Про це повідомили в Мінсоцполітики відповідаючи на питання, чи може розраховувати на субсидію людина, яка втратила роботу у період дії воєнного стану в Україні.

Призначення субсидій, скріншот з відео
Призначення субсидій, скріншот з відео

Через війну, яка повномасштабно розпочала росія на території України, багато людей залишилися без роботи. Для них питання, як оплачувати житлово-комунальні послуги чи не найважливіше. Після того, як розпочався опалювальний сезон загальна сума платіжки суттєво збільшується внаслідок появи послуги опалення. У цій ситуації є можливим оформлення житлової субсидії.

Субсидія також надається людині, яка звільнена з роботи. Її з/п не враховується при призначенні субсидії.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

За житловою субсидію людина може звернутися в будь-який період року, якщо вона не в змозі оплачувати житлово-комунальні послуги. Для розрахунку житлової субсидії з початку опалювального сезону (жовтень) враховується дохід осіб за І – ІІ квартали.

Соціальні виплати, скріншот з відео
Соціальні виплати, скріншот з відео

Однією з умов для призначення житлової субсидії є наявність у працездатних осіб доходів у розмірі не менше мінімальної заробітної плати та сплата єдиного соціального внеску (ЄСВ). Водночас у випадку відсутності доходу та сплати ЄСВ житлова субсидія може призначатися, якщо особи протягом періоду, за який враховуються доходи, не менш як місяць були зареєстровані у Державній службі зайнятості як безробітні.

Нагадаємо, ми писали, що пенсіонерам доплатять майже 600 гривень, але потішать не всіх: на яйця має вистачити.

Як повідомляв "Знай.ua" чому обов'язково потрібно їсти груші: п'ять причин, після яких ці фрукти стануть вашими улюбленими.

Також "Знай.ua" інформував, у яких супермаркетах українцям вигідніше купити продукти.