Стало відомо, що українці суттєво наростили борги з оплати штрафів, комуналки, а також аліментів. Що потрібно про це знати і який є вихід.

Про це повідомляє Опендатабот.

Справа в тому, що кількість боржників у Єдиному реєстрі за 2022 рік збільшилась на 14%, і тепер становить 944 277 осіб.

Найбільше їх стало в період із січня до лютого, тобто до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Борги, 24 канал
Борги, 24 канал

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У період з березня по серпень їхня кількість збільшилася ще на 441 311 осіб, після чого фінансове становище громадян дещо покращилося. Вже у вересні-жовтні кількість боргів почала скорочуватися практично до довоєнного рівня. Темп приросту порівняно з аналогічним періодом минулого року також сповільнився – з 22% до 14%.

Водночас, топ причин, через які українці потрапляли до ЄРБ, у 2022 році змінився. На першому місці опинилися штрафи за адмінпорушення – +228 515. На другій позиції штрафи за порушення правил дорожнього руху – +255 648, а на третьому борги за комуналку – +89 666.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

А ось кількість боржників, які зобов'язані платити аліменти, збільшилася всього на 3%, або ж у цифрах на 5 452 громадяни.

Минулого року на першому місці були борги за кредитами, потім заборгованість за комунальні послуги і лише на третьому інші штрафи та адміністративні правопорушення. Часи змінюються, і сподіваємося, що незабаром Україна позбавиться всіх своїх проблем. Але для початку потрібно побороти російську агресію.

Нагадаємо, що гречка, овочі та риба: у яких супермаркетах українцям вигідніше купити продукти

Раніше повідомлялося, що гроші "випаровуються" з картки: ПриватБанк звинуватили у незрозумілих списаннях

Також, зима близько: українцям нагадали, хто має право на субсидії та як їх оформлювати