Незважаючи на важку ситуацію у зв'язку із продовженням повномасштабної війни, зарплати українців наступного року зростуть. Втім, помітно товщими гаманці точно не стануть. Що буде з доходами українців, йдеться у пояснювальній записці до проєкту державного бюджету на 2023 рік.

Кабінет міністрів прогнозує, що середньомісячна номінальна заробітна плата працівників, брутто, у 2022 році становитиме 14 025 гривень та майже не зміниться порівняно з 2021 роком (14 014 гривень). Однак через високий рівень інфляції, яка в середньому за рік становитиме 20,5%, впаде на 16,9% зарплата, скоригована на індекс споживчих цін.

Гроші. Фото: скріншот youtube
Гроші. Фото: скріншот youtube

Через повномасштабну війну українська економіка переживає найгірші часи, а рівень безробіття досяг рекордних значень. Втім, незважаючи на всі труднощі у 2023 році, уряд прогнозує зростання заробітних плат.

Прогноз із зарплат. Фото: скрін проект держбюджету
Прогноз із зарплат. Фото: скрін проект держбюджету

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Очікується, що середня зарплата збільшиться до 18 261 гривні, втім, висока інфляція (28,4%) не дозволить гаманцям українців стати товщими - реальна зарплата підніметься лише на 1,4%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, для українців підготували нові правила щодо підтвердження робочого стажу: які труднощі доведеться подолати.

Також наш портал інформував, виплати ВПО можна втратити: які умови потрібно виконувати, щоб отримувати щомісячну допомогу від держави.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "на біженцях заробляє": після піврічної окупації українці раділи життю на волі, але втрутився "ПриватБанк".