Через війну в Україні, руйнування енергетичної інфраструктури, перебої зі зв'язком, українці прагнуть змінити місце перебування та шукають будиночки за містом, щоб можна було і обігрітися, і пережити скрутні часи.

Орендарі водночас звітують про підсилений попит на автономні заміські будинки. Головним критерієм при виборі заміського будинку для орендарів під час війни стало наявність газового опалення, додаткового твердопаливного котла, окремої точки з доступу води - це колодязь або ж свердловина, альтернативні джерела світла - генератор, сонячні батареї, або акумулятори, а також інтернет. Про це пише Фокус.

Всі ці умови стали важливими для тих, хто планує працювати або вчитися дистанційно, та не готовий залишатися без світла та тепла.

За словами експертки ринку нерухомості Вікторії Берещак, будинки з індивідуальним опаленням восени 2022 року на ринку оренди у великому дефіциті. Ціни на оренду також виросли.

Заміський будинок. Фото: скриншот Youtube
Заміський будинок. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Оренда будинків з котлами та печами, джерелом води та зручностями коштує $800-2000 на місяць, у західних регіонах — $500-1,5 тис. Якщо в будинку є генератор, ціна оренди стартує від $800. Сонячні панелі також впливають на цінник, адже дають великі можливості для продовження життєдіяльності в умовах блекауту - зазначає фахівчиня.

Одним з найважливіших критеріїв для орендарів є можливість безперебійно користуватися інтернетом.

Нагадаємо, ми писали, що даремно відпрацьовані роки? Українцям "урізали" стаж під час оформлення пенсії, хто залишився без виплат.

Як повідомляв "Знай.ua" хто з українців потрапить під примусову мобілізацію: зброю в руки не дадуть.

Також "Знай.ua" інформував українцям нагадали, які медичні послуги можна отримати безкоштовно: повний список.