Дмитрівська субота 5 листопада: православних готують до хуртовин через покійних, що заборонено робити сьогодні

Церква, фото: Знай.ua
Церква, фото: Знай.ua

На 5 листопада 2022 року випадає Дмитрівська батьківська субота. Традиційно православні християни на це свято шанують усіх померлих, тому для них дуже важливо знати, як правильно поводитися, щоб не осквернити їхню пам'ять. День Дмитрівської суботи називався ще Дідівськими плачами. У цей день християни мали плакати по покійних. Робити це потрібно було голосно, з голосінням. Вважалося, що в останню поминальну суботу і природа плаче за померлими. Наші пращури помітили, якщо у цей день мороз, то зима буде холодною.

На путіна знову починають тиснути прихильники війни, і втрата Херсона прискорить здачу влади

путін. Фото: скриншот з відео
путін. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Стало відомо про те, що кремлівські чиновники незабаром почнуть тиснути на диктатора путіна через втрату Херсона і області, що наближається. Йому цього вже ніхто не пробачить. З кожним днем ​​диктатору ставатиме лише складніше, і він зазнає тиску з боку прихильників жорсткої лінії через виведення військ із Херсона. Усі вже розуміють, що місто практично втрачене. Один із західних чиновників зазначає, що путін відчуватиме це від націоналістичних прихильників жорсткої лінії.

Анастасія Приходько згадала, як представляла росію на Євробаченні і навіть пишається цим: "Могла сказати їм йдіть на**й"

Анастасія Приходько, фото: Instagram
Анастасія Приходько, фото: Instagram

Відома українська артистка Анастасія Приходько зараз вкрай рідко з'являється в інформаційному просторі, але іноді все ж таки дає інтерв'ю. Так сталося і цього разу. Дівчина відвідала шоу "Слава+Таня", що виходить на YouTube-каналі "Люкс ФМ". Там вона розповіла про стосунки із чоловіком під час повномасштабної війни Росії проти України, а також про свою помилку 2009 року.

Консерви замовляли? Українців здивували цінами на горошок, кукурудзу та оливки

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Українці, які збираються піти до супермаркету за покупками, повинні знати, що на початку листопада мережі магазинів оновили ціни на такі продукти як зелений горошок, кукурудзу та оливки. Повідомляється, що ціни на зелений горошок Novus станом на 02 листопада знизилися на кілька копійок, склавши 31,99 грн за 410 грам. А ось зелений горошок торгової марки Бондюель обійдеться значно дорожче, ніж минулого місяця - він подорожчав з 35,67 до 54,49 грн за 400 грам.

Андрій Хливнюк із "Бумбокс" вибрався з окопів та озброївся мікрофоном: "Глоток свіжого повітря"

Андрій Хливнюк. Фото: instagram.com/andriihorolski/
Андрій Хливнюк. Фото: instagram.com/andriihorolski/

Андрій Хливнюк із перших днів війни взяв до рук зброю, щоб захищати рідну країну та при цьому підтримував моральний стан українців. Зробивши чимало на полі бою він знову озброївся мікрофоном, щоб дарувати радість слухачам. Так, Андрій Хливнюк поділився кількома атмосферними кадрами із його нещодавнього виступу. На першому фото артист ефектно стоїть, піднявши руку з мікрофоном. На другому артист показав радісну публіку.