В Україні помічено сильне зростання цін на ходовий овоч, який купує практично кожен споживач. Вартість вже перевищила 116 гривень за кілограм.

У листопаді 2022 року огірки вийшли на свою рекордну ціну. Загалом за місяць середній цінник на цей популярний овоч зріс практично на 40 гривень.

Продаж огірків. Фото: скрін youtube
Продаж огірків. Фото: скрін youtube

Дані порталу Мінфін говорять про те, що станом на 4 листопада середня вартість огірків у супермаркетах становить 116,95 гривні за кілограм. А ось минулого місяця 1 кг овочів коштував покупцям 77,68 грн. Усього різниця за цей період становила 39,27 грн.

Також спостерігається подорожчання тепличних огірків. Сьогодні їхня середня вартість становить 84,90 грн/кг, у жовтні овоч продавали в магазинах по 73,96 грн/кг. Різниця – 10,94 грн.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Водночас, короткоплідні огірки зросли в ціні з жовтня по листопад практично на 20 гривень. Наразі їх продають за ціною 104,70 грн/кг.

Примітно, що найвищу ціну на короткоплідні огірки було зафіксовано у квітні - кілограм продавали по 120,98 грн. Найнижча ціна з початку року була у серпні. Кілограм коштував 28,66 грн.

Огірки. Фото: скриншот youtube
Огірки. Фото: скриншот youtube

Раніше ми писали про те, що супермаркети підняли ціни на популярну зелень: скільки коштує цибуля, петрушка та кріп

Як повідомляв Знай.ua, хліб буде не у всіх? Українцям показали нові ціни на борошно та маргарин

Також портал Знай.ua писав, що ціни на якісь продукти кусатися не повинні: список соціально значущих товарів