Одним з найкращих натуральних засобів від безсоння лікарі називають банани.можна спробувати подолати таким простим способом.

Дієтолог Олена Доронкіна пояснила, як це працює, а також назвала часті причини безсоння. Зокрема, серед них робочі навантаження, стрес, виснаження ресурсів організму. Про це пише internetua.

Медик зазначає, що харчові звички людини та її повсякденний раціон теж дуже впливають на здатність швидко засипати й на міцність сну.

"Швидкоїжа, жирна та солодка їжа перешкоджають попаданню кисню в мозок – на ранок людина може прокидатися втомленою саме через свій раціон", – розповіла Доронкіна. Олена Доронкіна

Банани на вітрині супермаркету, фото pixabay
Банани на вітрині супермаркету, фото pixabay

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Фахівчиня заспокоїла, що існують продукти, які допомагають рідше страждати від безсоння. Це, наприклад, банани, які містять триптофан. Вони стимулюють виділення мелатоніну – гормону, завдяки якому відбувається засинання. Крім того, у бананах є магній та калій, які розслабляють м'язи тіла.

Крім бананів, вироблення гормону сну мелатоніну активує мигдаль. Від безсоння допомагає також й червона риба, яка дає організму вітамін В6, що покращує сон.

Для засинання корисно також пити молоко. Адже склянка цього напою незадовго до сну насичує організм триптофаном і кальцієм, які сприяють виробленню гормону сну.

хліб і молоко
хліб і молоко

Нагадаємо, у ПФУ пояснили важливий нюанс нарахування пенсії чоловікам: потрібно виконати одну умову

Як повідомляв "Знай.ua", чому булочки та хліб вам не вдаються: як правильно використовувати дріжджі, у цьому часто помиляються

Також "Знай.ua" писав, свіжий базилік на підвіконні: як виростити ароматну зелень у будь-який сезон року