Віталій Музиченко, заступник Міністра соціальної політики України, в ефірі Національного Телемарафону розповідає про соціальні виплати для ВПО.

Національна соціальна служба буде перевіряти внутрішньо переміщених осіб, які отримують допомогу на проживання, щодо відповідності місця реєстрації та місця проживання. Про це у ефірі телемарафону розповів Віталій Музиченко.

Допомога переселенцям, скріншот з відео
Допомога переселенцям, скріншот з відео

Нацсоцслужба буде звіряти дані. Якщо особу не застануть вдома, то залишать акт, з яким треба буде з'явитися в органи соціального страхування впродовж 10 днів з документом, що посвідчує особу. Якщо людина не з'явилася впродовж зазначеного терміну, виплати скасують.

Перевірки ВПО. Фото: скриншот з відео
Перевірки ВПО. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами Музиченка, в Україні майже 5 млн внутрішньо переміщених осіб. ЗА законом, люди, які отримають виплати від держави мають повідомляти, якщо вони повертаються на місце проживання, або вони виїхали за кордон. Тоді вони не є внутрішньо переміщеними особами.

Музиченко зазначив, що правоохоронці повідомляють, що частина переміщених осіб не є за фактичним місцем перебування, тому було вирішено проводити такі перевірки.

Виплати припиняються з наступного місяця, але якщо людина звернеться та надасть відповідний документ, то виплата може бути продовжена.

Нагадаємо, ми писали, що дружина окупанта святкувала смерть чоловіка та згоріла живцем у нічному клубі через іншого мобіка

Як повідомляв "Знай.ua" українці перед зимою зможуть розслабитись: гречки не лише всім вистачить, але вона буде й дешева.

Також "Знай.ua" інформував, в Україні ціна на огірки наближається до тризначної психологічної мітки: час готувати гаманці перед святами.