Стало відомо про те, як правильно зберігати власний транспортний засіб на вулиці взимку. Цього можуть не знати навіть найдосвідченіші водії.

Далеко не всі мають можливість придбати гараж або місце в підземному паркінгу, тому з приходом холодів у водіїв можуть з'явитися нові проблеми.

Наголошується, що якщо є така можливість, автомобіль найкраще встановлювати на невеликому пагорбі, щоб під ним не утворювалися калюжі, адже підвищена вологість прискорює корозію. Також, часті цикли відтавання та заморожування шин призводять до їх ушкодження.

Автомобіль. Фото: istobalrussia.ru
Автомобіль. Фото: istobalrussia.ru
Автомобіль. Фото: istobalrussia.ru

Перед встановленням автомобіля на тривале зберігання найкраще заповнити бак паливом, і це потрібно в основному для автомобілів, бак яких виготовлений з металу, а якщо з пластику - необов'язково.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Миття машини перед постановкою на тривале зберігання звільнить лакофарбове покриття від нальоту, у тому числі від агресивного. Крім бруду це може бути жирна плівка, сажа та дорожня хімія. Після всіх водних процедур повністю просушіть автомобіль, і вимкніть усі електропристрої. Якщо ви не пересуваєтеся автомобілем більше тижня, потрібно від'єднати ще й акумулятор.

Cнігопад, зима - фото Знай.ua
Cнігопад, зима - фото Знай.ua

Не варто забувати і про несумлінних громадян. Для того, щоб не створювати враження того, що автомобіль законсервований, спробуйте регулярно його очищати від пилу, а також переганяти в інше місце.

Щоб уникнути деформації та пошкодження шин, за час зберігання автомобіля в них слід перевірити тиск, а при необхідності підкачати колеса.

Машина під снігом. Фото: Автознаток.
Машина під снігом. Фото: Автознаток.
Машина під снігом. Фото: Автознаток.

Нагадаємо, що експерт розповів, як перебої з електрикою можуть вплинути на паливо: чи готувати водіям гаманці із заощадженнями

Раніше повідомлялося, що водіїв попередили про дорогі проблеми, не забувайте про передні колеса

Також, батарейки, каністри та пальники: з чого складається набір "чорного дня", який має бути у кожному будинку