Тисячі українців, які отримали виплати від держави у розмірі 6500 гривень у рамках програми "єПідтримка", були змушені повернути гроші до бюджету. Про це повідомили у Міністерстві економіки у коментарі порталу "Суспільне".

У відомстві заявили, що тисячі українців, яким було здійснено виплати допомоги у розмірі 6500 гривень, повернули кошти до бюджету. Справа в тому, що ще у серпні 25 524 працівників бюджетних установ помилково отримали допомогу в рамках програми "єПідтримка", хоч і не мали на неї права. Наразі кошти активно повертають і з незаконно отриманими грошима вже розлучилися 4466 українців.

Українці, фото: Знай.ua
Українці, фото: Знай.ua

"Щодо помилково отриманих коштів працівниками бюджетних установ у рамках Програми "єПідтримка" повідомляємо: Мінекономіки здійснено додаткову перевірку інформації та висновків, наведених у матеріалах верифікації щодо правомірності виплат допомоги у розмірі 6 500 гривень, за результатами якої підтверджено рекомендації першочергової верифікації Мінекономіки вжито низку заходів, за результатами яких станом на 4 листопада забезпечено повернення коштів від 4466 одержувачів", - повідомили у відомстві.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Не виключено, що подібні інциденти можуть повторитись і українцям доведеться розлучитися з отриманими коштами.

Раніше портал Знай повідомляв, пенсії за віком та інвалідністю хочуть призначати по-новому: які зміни чекають на українців.

Також наш портал інформував, українцям назвали головну вимогу, без якої субсидії не бачити: хто може втратити шанс на виплати.

Крім того, ми писали, як не втратити виплати "переселенця", у Мінсоцполітики розповіли про важливі нюанси.