Стало відомо про те, що в Україні значно зросли зарплати для робочих спеціальностей, і часом суми сягають 40 тисяч гривень на місяць.

Про це свідчать дані "OLX.Робота", пише The Village.

Незважаючи на повномасштабну війну, співробітникам багатьох спеціальностей почали платити гідні спеціальності і суми іноді сягають 40 тисяч гривень. Зокрема йдеться про далекобійників.

Співбесіда, скріншот: YouTube
Співбесіда, скріншот: YouTube

Рятувальники сьогодні у нас одержують 32 500 гривень на місяць, а фасадники по 30 тисяч гривень. Це досить гідні гроші з огляду на той факт, що вже майже 9 місяців у нас у країні триває повномасштабна війна.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Ринок праці почав поступово відновлюватися, тому за бажання можна знайти гідний варіант.

Крім того, водії також почали отримувати в Україні по 25 тисяч гривень, як і автомаляри.

Далекобійники, фото: скріншот з відео
Далекобійники, фото: скріншот з відео

Експерти зазначають, що деяким фахівцям у жовтні порівняно з вереснем пропонують вищі зарплати. Так, зростання зарплат далекобійників за місяць склало 7%, рихтувальників – 9%, а водіїв – 6%.

Найбільше робочих місць, як і раніше, пропонують водіям. На порталі "OLX.Робота" сьогодні не менше 6 282 таких вакансій. На другому місці опинилися швачки та кравці, а замикають трійку робітничі професії – 1530 вакансій.

Водій, фото з Telegram-каналу
Водій, фото з Telegram-каналу

Проте рівень безробіття в нашій країні на тлі війни все ще високий. Міністр економіки Юлія Свириденко сказала під час V українсько-німецького економічного форуму, що до кінця року рівень безробіття становитиме щонайменше 30%.

"Для нас збереження нормального функціонування економіки - це завдання не менш важливе, ніж здобуття перемоги", - резюмувала міністр.

Нагадаємо, що ціни на дрова в Україні зросли майже вдвічі - як вибрати якісний продукт

Раніше повідомлялося, що Кабмін посилив правила виїзду з України: яка довідка більше "не працює" на кордоні

Також, не дозволяйте обшукувати вас у супермаркеті: українці дізналися, у якому разі охоронець ТРЦ має право перевірити вас