Українські представники медіа, а також правоохоронці провели дискусію на тему "Безпека дорожнього руху: перемоги та нові виклики в умовах війни". У цьому заході взяв участь начальник Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Представник патрульної поліції знову порушив питання необхідності повернення в Україну штрафних балів, оскільки штраф є неефективним засобом стримування для деяких верств суспільства.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Камери автофіксації порушень ПДР, скріншот: YouTube
Камери автофіксації порушень ПДР, скріншот: YouTube

За інформацією Білошицького, за останні 10 місяців сталося 14 622 ДТП із постраждалими, в яких загинула 2 161 особа. Водночас, ця статистика неповна, оскільки деякі водії роз'їжджаються за усною домовленістю, а деякі оформлюють європротокол.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Якщо говорити про подальші плани боротьби з порушниками, то в поліції заявили, що хочуть повернути на дорогу автомобілі-фантоми, а також розширювати систему камер автофіксації.

Відеофіксація, скріншот
Відеофіксація, скріншот

Також експерти активно висловлювалися за необхідність запровадження штрафних балів як фіскальної системи покарання порушення ПДР. При оновленні системи штрафних балів також пропонується впроваджувати її через застосунок "Дія".

"Штрафні бали спрямовані на непокірних, невідповідальних 10% (водіїв), які порушують систему послідовно та цілеспрямовано", - зазначив голова спільноти "Vision Zero" Віктор Загреба.

Нагадаємо, українці можуть не сплачувати штрафи за порушення правил дорожнього руху: хто входить до переліку винятків.

Раніше повідомлялося, що українці закликали не вимикати світлофори, а депутати збираються карати пішоходів: як віялові відключення вплинули на наше життя.

Також, водіїв попередили про дорогі проблеми, не забувайте про передні колеса.