Для наших читачів, які уважно стежать за "каруселями" курсу долара щодо гривні, з'явилися важливі новини. За словами експертів, ситуація на готівковому ринку валюти на даний момент, станом на 18 листопада, дуже стабільна. "Зелений" вже кілька тижнів знаходиться біля позначки 40,5 грн.

Тим не менш, є побоювання, що в грудні ціна американського долара в Україні може піднятися.

Про це розповів директор "Комерційного індустріального банку" Герман Марченко.

Обмін валют, фото знай.иа
Обмін валют, фото знай.иа

За його словами, до кінця листопада не очікується змін курсу долара. Однак на початку грудня спрацює так званий "сезонний фактор" і курс долара може дещо збільшитись – у середньому до 3%, тобто максимально до 42 гривень.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Можливі коливання курсу слід оцінювати з позиції сезону, оскільки саме у грудні спостерігається очікуване зростання курсу іноземних валют через пожвавлення попиту на готівковому ринку. За словами експерта, це пов'язано насамперед із бюджетними виплатами.

Курс валют, фото: Знай.ua
Курс валют, фото: Знай.ua

Експерт зазначає, що варте уваги і те, що в бюджеті наступного року закладено курс від 42,2 гривні на початку року і до 45 гривень уже наприкінці 2023 року. При аналізі можливих курсових змін у грудні це потрібно враховувати.

За даними Мінфіну, 17 листопада готівковий долар у банках України можна купити в середньому за 40,15 гривні (-5 копійок проти 16 листопада), а продати за 40,65 гривні (-5 копійок). Готівкове євро банки купують за 40,50 гривень (+10 копійок), а продають у середньому за 41,50 35 гривень (-15 копійок).

В обмінниках купують долар США в середньому за 40,36 гривні (+3 копійки), а продають – за 40,60 гривні (-2 копійки), за даними finance.ua. Євро коливається на рівні: покупка – 40,99 гривні (+19 копійок), а продаж – 41,24 гривні (-46 копійок).

Нагадаємо, випробування чи подарунок долі? Українцям розповіли, як у 2023 році зміняться зарплати та тарифи.

Раніше повідомлялося, "Брехати вчать там, де і красти": українка з карткою "ПриватБанку" втратила гроші глибокої ночі.

Також, масований ракетний удар і курс долара: як змінився курс після обстрілів.