Колишній гравець та головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко відмовився від посади віцепрезидента НОК України. Разом з ним залишив свою посаду Андрій Павелко.

Зокрема Андрій Шевченко, колишній гравець та головний тренер збірної України з футболу написав на своїй сторінці у Facebook. Такий крок став відповіддю на призначення в НОК двох членів ОПЗЖ, забороненої партії в Україні - Шуфрича та Суркіса.

Андрій Шевченко. Фото: Instagram
Андрій Шевченко. Фото: Instagram

У найважчий час в історії моєї країни, я гордий бути поряд з Україною та допомагати всім, чим можу заради нашої перемоги. Я вважаю почесною роботу в Національному олімпійському комітеті, розумію важливість його розвитку. Водночас я не можу залишитися у складі НОК за такого складу. Ми платимо за свою свободу безмежно високу ціну життям найкращих українців. Мусимо бути гідними їх - Андрій Шевченко.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Андрій Павелко також висловив свою позицію.

В той час, як увесь світ бойкотує участь російських спортсменів у змаганнях всіх рівнів, до складу українського олімпійського комітету включають осіб від проросійських політичних угрупувань. Я особисто голосував проти відповідних рішень. А тому, як учасник Асамблеї і представник команди НОК призупиняю своє членство у Комітеті до того часу, поки ситуацію не буде виправлено. - Андрій Павелко.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Після резонансного розголосу в суспільстві, стало відомо, що обидва "компонента" подали заявки на відсторонення.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Шуфріч і Суркіс написали заяви про вихід з НОК. Суспільна думка додавила! Прикро, що сам НОК вчасно на це не відреагував (респект лише Андріям Шевченку та Andrii Pavelko за принципову позицію👏👏)! - написав Павло Розенко.

Нагадаємо, ми писали, що АЗС почали опускати ціни на пальне, але не на все: скільки коштує бензин, дизель та автогаз.

Як повідомляв "Знай.ua" ексглава НБУ Кирило Шевченко, якого розшукують в Україні, чаює у Відні ще з одним підозрюваним.

Також "Знай.ua" інформував, що 81% українців зуміли зберегти роботу після початку війни, але впевненості у завтрашньому дні немає – опитування.