Космічні ціни змусять кинути палити: в Україні можуть додатково підвищити акциз на цигарки

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Українцям доведеться позбавлятися шкідливої ​​звички у вигляді куріння, адже цінники на цигарки стануть космічними через додаткове підвищення акцизу, яке вже запланували на 2023 рік. Про це під час брифінгу сказав виконавчий директор Центру цивільного представництва "Життя" Дмитро Купіра. В Україні хочуть провести додаткове одноразове підвищення акцизу на тютюнові вироби до рівня інфляції, що у 2022 році становить 31%.

Світлана Лобода поскаржилася, що війна перетворила колись близьких людей на незнайомців: "Чула крихку надію"

Світлана Лобода, фото: Instagram
Світлана Лобода, фото: Instagram

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Відома співачка Світлана Лобода зробила незвичайний подарунок для своїх співвітчизників. Дівчина знову випустила пісню українською мовою і вкотре підтвердила свою позицію. Після 24 лютого дівчина рішуче засудила дії російської влади і назавжди залишила росію. З того часу вона продовжила підтримувати та допомагати Україні фінансово, а тепер виступила і на культурному фронті. Дівчина представила композицію під назвою "Два незнайомці", яка повністю виконана українською мовою. Цього шанувальники з правильною позицією чекали вже дуже довго.

Українці скаржаться на відміну банками кредитних канікул: відбуваються постійні списання грошей з рахунків

Банкомат, фото: Знай.ua
Банкомат, фото: Знай.ua

Після початку повномасштабної війни в Україні багато банків вирішили запровадити кредитні канікули. Робиться це для того, щоб підтримати вітчизняну економіку, яка опинилася у бідному становищі. На дев'ятий місяць війни їх почали скасовувати і користувачі почали скаржитися на списання коштів на кредити. Одна з клієнтів популярного українського банку зазначає, що без її відома перевели більше половини грошей допомоги для ППО за два місяці на повне погашення відсотків за кредитом, а також сплату обов'язкового платежу.

При екстрених відключеннях світла немає не у всіх, у ДТЕК відповіли на обурення: "У сусідньому будинку не зникне"

Відключення світла, фото: Знай.ua
Відключення світла, фото: Знай.ua

Наразі всі українці живуть у постійній економії електрики і не всі витримують такий режим. Звичайно, така ситуація не подобається нікому, адже практично все у будинку залежить від наявності електрики. Ще більше злить, коли ти, як княжна, вечеряєш і миєшся при світлі свічок, а вдома навпроти цілодобово горить світло і його не відключають навіть тоді, коли мали б. У компанії ДТЕК Київські електромережі роз'яснили, чому під час екстрених відключень електроенергії одні будинки залишаються без електрики, а інші, які за адресами потрапляють до графіків, не відключають.

Експорт електроенергії до ЄС - фейк: як росія намагається посварити українців дезінформацією

Відключення електроенергії, скріншот: YouTube
Відключення електроенергії, скріншот: YouTube

Центр протидії дезінформації спростував фейки про те, що Україна нібито експортує електроенергію до країн ЄС на тлі того, що громадянам почали масово відключати її через удари окупантів по енергооб'єктах. Загальне невдоволення народу через відключення електроенергії зростає, і цим скористалися недопорядні люди. Владу звинувачують у тому, що ресурс нібито експортують до ЄС, проте Київська ОВА та ЦПД уже спростували таку інформацію.