В Україні дорожчає не лише низка найпопулярніших продуктів, які купують споживачі постійно – овочі, яйця, крупи тощо. Ціни відчутно зростають і на "другорядні" позиції, без яких українці можуть обійтися, але побалувати себе хочеться.

Йдеться про каву, м'ясні вироби та рибні консерви. Дані порталу "Мінфін" показали актуальну вартість цих продуктів в останній місяць осені, повідомляє видання "Хвиля".

Магазин, скріншот: YouTube
Магазин, скріншот: YouTube

Станом на 25 листопада середня ціна натуральної сардини підвищилася до 62,05 грн за 230 грам. Минулого місяця, у жовтні, її можна було придбати за 56,46 грн.

Зараз найвигідніше пропонують у Новусі - 59,99 грн.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Ціни на сардини, дані Мінфін
Ціни на сардини, дані Мінфін

Кава торгової марки Nescafe Gold зросла в ціні з 142,94 грн до 150,24 грн. Однак це вартість пачки вагою всього 120 грам. Українцям його пропонують у Варусі за 138,90 грн та у МегаМаркеті – 165,00 грн.

Ціни на каву, дані Мінфін
Ціни на каву, дані Мінфін

Також суттєво подорожчали сосиски торгової марки Алан яловичі - з 109,47 грн до 115,42 грн за 350 грам. А ось сосиски Бащинські філейні додали в ціні із 197,14 грн до 206,70 грн/кг.

Ціни на сосиски, дані Мінфін
Ціни на сосиски, дані Мінфін

Раніше ми писали про те, щоб продукти в холодильнику не зіпсувалися при відключенні світла: ці поради вас виручать

Як повідомляв Знай.ua, якщо під час війни закінчився термін дії посвідчення водія: інструкція для українців

Також портал Знай.ua писав, простий спосіб швидко виростити зелену цибулю на підвіконні: секрети, що прискорюють ріст і покращують смак