Чаювання – дуже приємний захід для всіх українців, особливо з настанням холодів.

Тепер і тим більше хочеться пити чай якнайчастіше, щоб він зігрівав у моменти відключення опалення. Але буває і так, що ми робимо собі напій увечері, засинаємо і чай стоїть до ранку. А зі сходом сонця ну, не пропадати ж добра, залпом чай випивається. І тут ви робите свою головну помилку, адже не можна пити чай, що відсинув. Особливо це стосується зеленого і зараз ви дізнаєтесь чому.

Чай, фото: Знай.ua
Чай, фото: Знай.ua

Справа в тому, що чай, що охолонув, становить реальну загрозу для вашого здоров'я.

Загалом, почати потрібно з правильного заварювання – це дуже важливо. Головне – у процесі використовувати виключно окріп. За рахунок гарячої води ліквідуються бактерії та пліснява, що зберігаються в листку після ферментації.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Тут варто користуватися чайниками, оскільки диспенсери найчастіше нагрівають воду лише до 85 градусів, що недостатньо.

Розібралися із цим. Далі – як пити. Тут все зрозуміло: треба робити це відразу після того, як чай заварився.

Якщо напій охолоне, він втратить свої корисні властивості. Більше того, стане для вас загрозою.

Зелений чай. Фото: Знай.uа
Зелений чай. Фото: Знай.uа

Пояснимо: через окислення на поверхні утворюється плівка з білкових молекул, кальцію, заліза, магнію, кофеїну, гуаніну та теофіліну.

Все це, обволікаючи кишечник, не дозволяє всмоктуватись корисним речовинам. Також негативний ефект виявляється на печінку.

Загалом варто пам'ятати, що чай рекомендується пити після заварювання протягом найближчих 15-20 хвилин.

Нагадаємо, що тепер ви захочете пити червоний чай постійно: несподівані властивості напою.

Раніше ми повідомляли, як використовувати воду після тривалої відсутності: прості маніпуляції для перевірки якості.