Українців чекає чергова зміна цін на продукти харчування у грудні. Головними причинами є відключення світла та додаткові витрати виробництв на генератори та пальне до них.

Про це написали в agronews.ua. Експерти зазначають, що цього року буде надлишок круп, оскільки зібрали добрий урожай. Відповідно, ціни на них знижуватимуться. Це стосується і гречки, яка ще нещодавно шокувала споживачів своєю вартістю.

Ціни на крупи. Фото: скрін youtube
Ціни на крупи. Фото: скрін youtube

Крім того, цілком можливе зниження ціни на борошно. Великого обвалу цін не буде. Але і крупи, і пшеничне борошно можуть подешевшати на 5%.

Але інші продукти подорожчають через використання альтернативних джерел електроенергії на виробництвах. Йдеться насамперед про харчові продукти, на виробництво яких витрачається багато ресурсів.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Генератор. Фото: скриншот Youtube
Генератор. Фото: скриншот Youtube

Ціни можуть зрости:

  • на м'ясо – до 10%;
  • на молоко та кисломолочні продукти – до 15%;
  • на кондитерські вироби – до 12%;
  • на хліб та соняшникову олію – до 10%;
  • на овочі із борщового набору – до 20%.

Ціни на фрукти можуть залишитись на нинішньому рівні. Причому, як вітчизняні, так і зарубіжні. Водночас, дефіцит продуктів в Україні експерти не передбачають.

Магазин, скріншот: YouTube
Магазин, скріншот: YouTube

Раніше ми писали про те, що Олів'є залишить українців без заощаджень на чорний день: як сильно подорожчав святковий салат за рік

Як повідомляв Знай.ua, супермаркети потішили грудневим оновленням цін на гриби, огірки та помідори: що і на скільки подешевшало

Також портал Знай.ua писав, що ціни на машини в Україні впали: чому це відбувається і що з авторинком у Європі