Гаманці українських водіїв "худнуть" дедалі сильніше, оскільки цінники на всі види палива злетіли ще навесні і продовжують поступово тягнутися вгору. Так, скільки на АЗС відпускається бензин, дизельне паливо та скраплений газ, повідомляє інформаційний портал "Хвиля".

За даними порталу auto.ria станом на 10 грудня середня вартість бензину А-95+ досягає позначки 52,07 гривні за один літр. При цьому бензин А-95 пропонується за дещо меншою ціною – 51,40 гривні за літр. За один літр бензину А-92 у середньому доведеться віддати 50,97 гривні.

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

Заправити автомобіль дизельним паливом також обійдеться в кругленьку суму, оскільки середній цінник на цей вид пального досяг позначки 54,90 гривні за один літр. Зріджений газ вже теж дуже складно назвати бюджетним видом палива, оскільки за один літр у середньому доведеться віддати 29,29 гривні.

Ціни на пальне. Фото: скрін auto.ria
Ціни на пальне. Фото: скрін auto.ria

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

За словами експертів, нинішнє зростання цін спровоковане низкою факторів, зокрема вплинув блекаут після атак росіян і зростання попиту. Втім, є цілком реальний шанс, що ситуація на ринку стабілізується і цінники повернутися на колишній рівень або навіть впасти нижче.

Ціни на пальне. Фото: скрін auto.ria
Ціни на пальне. Фото: скрін auto.ria

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чому подорожчало паливо: українцям із генераторами порадили заспокоїтись, а водіям – приготуватися.

Також наш портал інформував, водії перехрестилися: бензин, дизель та автогаз продовжують дорожчати, які цінники виставили АЗС.

Крім того, ми писали, попит на генератори приніс нову проблему: українським водіям радять запасатись паливом.