В Україні у багатьох містах вже відкриваються перші ялинкові ярмарки, проте придбати новорічну зелену красуню можна і в інтернеті. Реалізатори пропонують не лише живі дерева, а й штучні ялинки.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із українських телеканалів.

Новорічні ялинки, скріншот: YouTube
Новорічні ялинки, скріншот: YouTube

Так, в українській столиці вже пропонують до продажу півтораметрові сосни за 750–950 грн., а двометрові – за 950–1250 грн., залежно від пишноти.

При цьому, як запевняють продавці, ціна не надто зросла і практично залишилася торішньою, незважаючи на подорожчання палива. Є бонуси – безкоштовна доставка у будь-яку точку Києва. І не тільки доставка, а й можливість вибрати собі за смаком та гаманцем.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Новорічна ялинка, фото: Знай.ua
Новорічна ялинка, фото: Знай.ua

"При необхідності ми можемо зробити хрестовину або привезти відро з піском за 250 грн. Якщо її потрібно утилізувати після свят, можемо забрати за 350–400 грн. рік. Поки замовлень не так багато, але це лише початок новорічного сезону, зазвичай пожвавлення йде ближче до Дня святого Миколая", – зізнався підприємець Мирослав.

Для екоактивістів є вибір ялинок у горщиках, рослини можна спробувати висадити навесні, лише після теплої квартири можуть не всі прижитися. А задоволення не з дешевих – ялинка до метра коштуватиме 600 грн за штуку, трохи більше за метр – вже по 1000 грн.

Інтернет-магазини з продажу штучних ялинок та сосен наголошують на тому, що варто витратитися лише раз – і наступні п'ять, а якщо пощастить, то й довше, ялинка завжди буде під рукою. Хоча ціна на пластикові дерева цього року зросла щонайменше на 150 грн.

Новорічні ялинки, скріншот: YouTube
Новорічні ялинки, скріншот: YouTube

Найпростіша до метра продається по 550 грн. мінімум. Ходова 1,80 см – за 1300 грн. А ось елітні, дуже схожі здалеку на натуральні, цього року зросли у ціні до 1800 грн. за 1,80 см. Попит, як стверджують продавці, є. Але покупці обирають невеликі та недорогі дерева.

Офіційні майданчики з продажу живих новорічних дерев, наприклад, у Києві, відкриються 15 грудня та працюватимуть до 31 грудня.

Нагадаємо, в Україні все ж таки підвищать тарифи на електроенергію: скільки грошей витягнуть з кишень.

Раніше повідомлялося, "Різдво - це надія": українці розповіли, чи збираються ставити вдома ялинку попри війну.

Також, мисливців за лісовими красунями каратимуть: штрафи на кілька тисяч за незаконну вирубку ялинок.