Ось і настав грудень. Місяць, який раніше викликав лише радість на нашому обличчi через підготовку до свят. Зараз, коли за вікном війна, цього немає.

Навіть та ж новорічна ялинка не викликає колишніх емоцій, а часом і зовсім викликає суперечки у громадськості. В одному із сюжетів на телебаченні вирішили запитати у перехожих, чи збираються вони в умовах війни ставити вдома дерево.

Новорічні ялинки, скріншот: YouTube
Новорічні ялинки, скріншот: YouTube

Ніхто не знає, чи правильно це, чи можна святкувати, і у кожного своя думка з цього приводу. Проте, все ж таки більшість громадян вважає, що Росія відібрала у нас вже 10 місяців життя, і в жодному разі не повинні відбирати ще й Новий рік.

"Я ялинку вдома вже поставила, вона штучна. І я себе змусила робити це. Обставини такі, що світла немає, настрій падає, але все одно я вважаю, що це наш опір, і це наше бажання жити", - каже киянка Ольга.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Новорічна ялинка, фото: Знай.ua
Новорічна ялинка, фото: Знай.ua

Далі запитали старшу пару перехожих, які відразу зазначили, що жодних урочистостей влаштовувати не будуть, оскільки руки не піднімаються, але при цьому відмовлятися від деяких елементів свята точно не будуть.

"Різдво - це надія, а надію Росія не зможе у нас відібрати, тому ми показуємо навіть цим, що ми не здаємося" - кажуть вони.

Загалом практично всі зібралися ставити святкове дерево у себе вдома, щоб ще раз нагадати собі про те, що життя продовжується. А насамперед це свято для наших дітей, які не повинні відчути на собі цей біль.

Нагадаємо, що українці побачать нові ціни на паливо з початком новорічних свят: чекати на падіння чи стрибок

Раніше повідомлялося, що не поспішайте купувати нові: як легко оновити прикраси для ялинки до Нового року 2023 року.

Також, в Україні ще не все так погано: в яких країнах традиційна вечеря на Різдво обійдеться найдорожче