Стало відомо про те, як скоротилися доходи українців через війну, яку розв'язала росія. Щодня завдають нам шкоди та суцільного болю.

Про це розповів економіст, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи Олексій Геращенко у інтерв'ю ТСН.ua.

Справа в тому, що падіння ВВП значно позначилося на можливості українців купувати щось. Як мінімум, це трапилося на третину.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

"У середньому добробут кожного українця впав на ту саму 1/3, як наш ВВП. Це означає, що пересічний українець 30-35% свого добробуту втратив. Зрозуміло, що це нерівномірна цифра — для когось це 50%, хтось втратив майже все, хтось навпроти додав. Це середня цифра, але вона показує ситуацію в суспільстві загалом", - пояснив економіст.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль уже зазначав, що через війну за останній рік економіка України скоротилася як мінімум на 35-40%, і це продовжиться найближчим часом.

Зарплата в Україні, кадр з відео
Зарплата в Україні, кадр з відео

"Якщо терористична діяльність Росії щодо нашої інфраструктури буде продовжена, то ми можемо втратити ще плюс 10% до цих цифр, тобто до 50% нашого ВВП", – сказав Шмигаль.

Однак, за деякими прогнозами вже наступного року, навіть якщо війна триватиме, економіка почне поступово приходити до тями.

Перехожі, фото: скріншот з відео
Перехожі, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що з платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році

Раніше повідомлялося, що в Україні спростять отримання пенсії: кого з громадян торкнеться нововведення

Також буде світло, як раніше: українцям пообіцяли повернути планові відключення найближчими днями