Для наших дорогих читачів, які не представляють і днями без автоновин, ми маємо кілька важливих повідомлень. Водіям нагадали про штраф за ксенонові фари. Звичайно, заміна ламп на ксенон набагато покращує видимість водія, проте такі фари сліплять водіїв на зустрічній смузі, що, у свою чергу, створює аварійну ситуацію на дорозі.

Про це доступно розповідається у правилах дорожнього руху.

Ксенонове світло фар, скріншот: YouTube
Ксенонове світло фар, скріншот: YouTube

Так, згідно з ПДР, якщо конструкцією автомобіля не передбачені ксенонові лампи, самостійно змінювати їх тип заборонено. Також забороняється використання ксенонових ламп без автоматичного коректора кута нахилу та пристроїв очищення фар.

Таким чином, автовласників, які самостійно встановили ксенон із порушенням вимог технічної документації, можуть притягнути до відповідальності.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Так, згідно із ч. 2 ст. 122 КУпАП за використання фар з порушенням вимог відповідних стандартів тягне за собою штраф у розмірі 510 грн. Відповідно до ч. 1 ст. 121 КУпАП за керування водієм транспортним засобом переобладнаним з порушенням відповідних правил, норм та стандартів, якщо порушення вчинено вперше, передбачено штраф у розмірі 340 грн.

Якщо протягом року правоохоронці зафіксували порушення повторно, водій може бути позбавлений водіння на термін від 3 до 6 місяців. Також поліцейські можуть тимчасово затримати автомобіль шляхом блокування до усунення несправностей або доставлення на штрафмайданчик.

Нагадаємо, на техогляд доведеться брати кредит? Українським водіям показали новий прайс.

Раніше повідомлялося, на техогляд можна не їхати: що робити, якщо ваша "ластівка" почала видавати тривожні звуки.

Також, У ПФУ розповіли, чи стане машина проблемою для оформлення субсидії, і що в таких випадках робити.