Народні депутати пропонують продовжити терміни щодо сплати штрафів для водіїв. Насамперед це може торкнутися штрафів із камер відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Верховна Рада зареєструвала проект закону, яким пропонується збільшити термін добровільної сплати штрафів з 10 до 15 днів.

Також народні обранці пропонує скасувати 30-денний термін, після якого справа передається до виконавчої служби.

Про це стало відомо завдяки інформації на сайті українського парламенту.

камера відеофіксації, фото з вільних джерел
камера відеофіксації, фото з вільних джерел

За словами експертів, фактично збільшення термінів добровільної оплати дозволить автовласникам та водіям сплачувати штрафи вчасно. Але найважливішою частиною є другий аспект.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Тепер, якщо автовласник чи водій не сплатять штрафу протягом 30 днів з моменту винесення, він передається до виконавчої служби. У законопроекті №8285 цей термін пропонують скасувати загалом. В результаті поліція матиме необмежений час для передачі справи до виконавчої служби.

як працюють камери відеофіксації, фото: mvs.gov.ua
як працюють камери відеофіксації, фото: mvs.gov.ua

Насправді це означає, що власник авто або водій зможуть сплатити прострочені штрафи в поліції без звернення до виконавчої служби. Це значно спростить роботу служби та полегшить життя автомобілістам.

Нагадаємо, АЗС знизили ціни на бензин: скільки коштує дизпаливо та автогаз.

Раніше повідомлялося, 340 гривень та без прав півроку: українських водіїв попередили про штраф, не час для "понтів".

Також, на техогляд доведеться брати кредит? Українським водіям показали новий прайс.