Наші читачі погодяться, що процес сушіння одягу чи постільної білизни у приміщенні в зимовий період – дуже складне завдання, якщо під рукою немає сушильної машини. Проте вологі речі сприяють вогкості та можуть призвести до виникнення цвілі.

Давайте разом розберемося, що протипоказано сушити в зимовий час у спальні.

Сушіння білизни, скріншот: YouTube
Сушіння білизни, скріншот: YouTube

За словами експертів, така звичка може спровокувати низку проблем - неприємний запах, плісняву та стати причиною проблем із диханням.

Спальня - це одна з кімнат, в якій ви проводите найбільше часу. Враховуючи той факт, що мокра білизна сприяє зростанню плісняви, вогкості та потенційним проблемам зі здоров'ям, було б краще тримати її подалі від кімнати, в якій ви часто перебуваєте та спите. Крім того, спальні часто не оснащені витяжними вентиляторами, як ванна кімната.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Якщо є можливість, краще інвестувати в осушувач повітря, якщо ви вирішите сушити одяг в спальні.

Крім іншого, не слід сушити одяг на батареях, це може спричинити накопичення цвілі у вашому будинку і спричинити алергію. Така звичка ще й забирає тепло, тому котлу доведеться працювати інтенсивніше, що обіцяє підвищення рахунків за "комуналку".

Щоб уникнути всіх цих проблем, найкраще розміщувати мокру білизну у вільній кімнаті або спеціальній пральні. Якщо у вас немає вільної кімнати, наступним найкращим варіантом буде кімната, яку ви використовуєте нечасто, поклавши мокрий одяг на сушарку. Так ви не піддаватиметеся впливу вологи, поки ваш одяг сохне, і ви можете закрити двері, щоб зберегти тепло або стимулювати приплив повітря, залишивши вікно відкритим.

Виручить такий простий лайфхак: розмістіть вентилятор якомога ближче до джерела тепла, щоб допомогти вислизнути швидше, по можливості тримайте двері в кімнату зачиненими.

Нагадаємо, у кишені порожньо, але борг накопичується: як українцям сплатити комуналку, якщо не вистачає грошей.

Раніше повідомлялося, що допоможе пережити зиму зруйнованій енергосистемі: без втручання не обійтися.

Також, мерзнутимемо і хворітимемо? В Україні відчутно подорожчали дрова у опалювальний сезон – де знайти за адекватною ціною.