Незабаром Україна відсвяткує Новий Рік, Різдво... в умовах повномасштабної війни, яка не дає забути про себе навіть не мить.

Багато хто продовжує запитувати - чи варто відзначати, поки наші воїни, ціною власного життя, захищають нашу свободу і незалежність, перебуваючи в окопах і під ворожим обстрілом по всій лінії фронту.

Новий рік, кадр з кліпу Джамали
Новий рік, кадр з кліпу Джамали

Зараз стало відомо, скільки приблизно коштуватимуть продукти для новорічного столу під час війни. Дані надані таким чином, щоб бачити різницю між поточними цінами та тими, що були минулого року. Інститут аграрної економіки надав спеціальну інфографіку.

Відразу відповідаючи на запитання – десь 2655 гривень. Саме стільки потрібно буде витратити, щоб купити продукти для страв, традиційні для наших сімей (на чотирьох осіб). Новорічне меню подорожчало на 43,9%.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Директор "Інституту аграрної економіки" Юрій Лупенко заявив, що суттєве зростання вартості продуктів викликане наслідком війни - економічними втратами, скороченням виробництва, дефіциту та подорожчання палива, проблеми з електроенергією, логістикою та невизначеністю українців.

"Більшість українців змушені будуть економити на традиційному наборі продуктів", - додав він.

Нагадаємо, чи залишиться скисати на полицях? Українські супермаркети оновили ціни на молоко, сир та сметану

Як повідомляв "Знай.uа", шукайте знижку: українські супермаркети поділилися "акційними" цінами на макарони, цукор, хліб та яйця

Знай.ua писав, задоволення не для бідних: українцям показали, як змінилися ціни на виноград, банани та лимони