Через війну та ворожі обстріли в Україні більшість нафтопереробних підприємств вийшло з ладу. Тому наступний рік на ринку пального Україна буде цілковито залежати від постачання пального з Європи.

Про це розповів експерт ринку нафтопродуктів Леонід Косянчук. Він зазначив, що у Європі також є свої проблеми. Річ у тому, що раніше вся логістика щодо забезпечення сировиною була налаштована на російський нафтопровід. Але зараз країни намагаються переналаштувати логістику.

Заправка. Фото: Youtube
Заправка. Фото: Youtube

В Угорщині заявили, що для того, аби переналаштувати логістичні зв'язки, необхідні вкладення розміром 500 млн євро. Словаччина отримала дозвіл Євросоюзу на експорт нафтопродуктів, вироблених із російської нафти, яку вони отримують нафтопроводом.

Також знаємо, що були проблеми у тій же Угорщині щодо дизельного пального, і взагалі, в Європі був такий напружений момент із наповненням, а тут ще й Україна. І на сьогодні вони теж всі розуміють, ну вони всі бізнесмени, – зазначає фахівець.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Заправка. Фото: Youtube
Заправка. Фото: Youtube

За словами Косянчука, у Європі бізнес ніхто не скасовував тому котирування Platt’s, за якими виходять нафтопродукти, включають зазвичай премію – 150-180 доларів за тонну, а це досить суттєва цифра, тому вона також впливає на ціну.

Нагадаємо, ми писали, що 14-річна українка захотіла пишні губи та вколола собі олію: лікарі рятували з усіх сил.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям пообіцяли найсучаснішу енергосистему у світі: але скільки цього чекати.

Також "Знай.ua" інформував, кого змусять платити податок за користування генераторами: названо конкретну категорію.