Через воєнний стан в Україні триває загальна мобілізація, яка продовжена указом президента до 19 лютого 2023 року.

Попри те, що ЗСУ укомплектовані спеціалістами, яких найбільше потребує, через ротацію, а також загибель захисників можлива нова хвиля мобілізації. Про це повідомив начальник управління штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

ЗСУ. Фото: Youtube
ЗСУ. Фото: Youtube

Усіх військовозобов'язаних чоловіків немає потреби призвати на службу, оскільки вистачає як призовників, так і добровольців. Крім того, чимало тих, хто з'являється за власним бажанням, не підходять для служби у Збройних силах.

Декому відмовляють через стан здоров'я, інші мають відстрочку відповідно до українського законодавства. За словами Романа Горбача, потреби починати повноцінну хвилю мобілізації немає, проте у Верховній Раді ухвалюють закон щодо звільнення окремих категорій службовців, які відправилися воювати після 24 лютого.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Тобто є необхідність провести ротацію військових, тож їх потрібно на когось замінити. Щоб замінити військовослужбовців, яких відправили на відпочинок, можуть мобілізувати резервістів, але лише тих, які раніше проходили військову службу, тобто є найбільш підготовленими до бойових дій.

Щоб пройти первинний етап, службовці мають провести у центрі мінімум місяць. Йдеться про навчання на прості спеціальності, наприклад, стрілецькій. Щоб отримати висококваліфіковану спеціальність, готуватися доведеться кілька місяців. У разі необхідності Україна має достатньо резервістів, якими можуть замінити звільнених військових.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні не будуть масово перевіряти переселенців, але нюанси є: у яких випадках ВПО можуть позбавити виплат.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям пообіцяли найсучаснішу енергосистему у світі: але скільки цього чекати.

Також "Знай.ua" інформував, українці не стали тікати з країни після частих масованих ракетних ударів.