Стало відомо про те, як правильно написати скаргу, якщо у вас вдома несправедливо відключають електрику. Декілька порад, які допоможуть вам пережити цю зиму.

Про це повідомила прес-служба НКРЕКУ.

Згідно з новою заявою держрегулятора у сфері енергопостачання, багато звернень від клієнтів оформлено неправильно, і тому не може бути розглянуто.

Громадянам радять дотримуватися всіх вимог законодавства і складати правильно скарги на неправомірні відключення електрики.

Укренерго, скріншот з відео
Укренерго, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Представники цієї комісії зазначають, що через ворожі удари по об'єктах енергетичної інфраструктури поки що неможливо задовольнити всіх споживачів, і щодня надходять скарги через неправомірне відключення від світла.

Щоб Комісія розглянула звернення споживача, потрібно:

  • Вказати ПІБ, місце проживання громадянина;
  • Викласти суть скарги, зауваження, пропозиції, заяви тощо;
  • Заявник повинен підписати письмове звернення із зазначенням дати;
  • Письмове звернення можна надіслати онлайн.

Блекаут в столиці. Фото: Youtube
Блекаут в столиці. Фото: Youtube

Можна зробити це навіть онлайн. У скарзі вказуєте ПІБ, місце проживання, викласти всю суть питання, поставити підпис та дату, вказати електронну адресу. При цьому, електронний цифровий підпис не є обов'язковим.

Водночас у НКРЕКУ стверджують, що спільно з Міненерго та держрегулятором в енергетичній сфері "тримають це питання на контролі": проводять роботу з операторами систем розподілу для дотримання принципів соціальної справедливості та недискримінації при складанні графіків.

Відключення електрики, скріншот: YouTube
Відключення електрики, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що українці отримують по 5 тисяч міфічного боргу, Нафтогаз виправдовує облгази

Раніше повідомлялося, що уберегтися від травмпункту: як зробити, щоб взуття не ковзало по ожеледиці

Також, смердить і розпадається? Як не купити зіпсований продукт в умовах вимкнення світла