Українці, які отримують пенсії, субсидії чи соціальну допомогу через "Укрпошту", можуть переадресувати свої виплати у разі зміни місця проживання. Як це зробити, повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Багато українців вимушено стали переселенцями через повномасштабне вторгнення Росії. Хтось виїхав за кордон, а хтось просто перебрався до іншого регіону. Саме для внутрішніх переселенців у Мінінтеграції розповіли про важливу послугу.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Так, українці можуть переадресувати свої пенсії чи інші виплати, які отримували через "Укрпошту" за колишнім місцем проживання.

"У разі переїзду українці, які отримують пенсії, субсидії та різноманітну соціальну допомогу через "Укрпошту", можуть переадресувати їх отримання за новим місцем проживання. Це особливо актуально для внутрішніх переселенців", - пояснили у відомстві.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Укрпошта. Фото: скрін youtube
Укрпошта. Фото: скрін youtube

Для переадресації виплат потрібно звернутися на гарячу лінію "Укрпошти" або до сервісного центру ПФУ та надати таку інформацію:

  • прізвище, ім'я та по батькові;
  • адресу, на яку ви отримували виплати до евакуації;
  • паспортні дані;
  • номер телефону;
  • спосіб отримання виплати (на поштове відділення або на домашню адресу);
  • нова адреса доставки: індекс відділення Укрпошти або адреса нового місця проживання.

Раніше портал Знай повідомляв, відновлення пенсійного посвідчення в Україні: як відбувається процедура та куди звертатися.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українські пенсіонери зможуть перевести в готівку свої гроші на касах супермаркету: у Мінсоцполітики дали інструкцію.