Підле вторгнення російських окупантів внесло багато коректив у життя українці. Після того, як перша паніка пішла, довелося наново напрацьовувати механізми державної допомоги українцям. Для кращої роботи з грудня Пенсійний фонд взяв на себе зобов'язання щодо управління субсидіями, на які претендує велика кількість домогосподарств.

При цьому деякі громадяни можуть перебувати у стані призупинення трудового договору зі своїм роботодавцем, але не мати статусу безробітного. Чи мають право такі люди на отримання субсидійних виплат.

Про це детально розповіли представники прес-служби Пенсійного фонду.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Слід відразу зазначити, що зупинення трудового договору є вельми специфічною процедурою, яка певним чином схожа на простий підприємства, але людина не отримує жодної заробітної плати, хоч і зберігає за собою робоче місце.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Українці, які зіткнулися через війну з такою проблемою на роботі, все одно можуть оформлювати та отримувати субсидії. Але для цього потрібно переконатися, що протягом кварталу, що передує кварталу перед місяцем подання звернення за пільгами, за громадянина було сплачено Єдиний соціальний внесок.

Призначення субсидії, кадр з відео
Призначення субсидії, кадр з відео

Його розмір має бути хоча б мінімальним або перевищувати цю межу. Також ЄСВ громадянин може заплатити за себе, якщо роботодавець не може це забезпечити.

Приклад кращої зрозумілості: людина звертається за субсидією у грудні – це четвертий квартал року. Виплати він отримає, якщо необхідна сума ЄСВ оплачувалася за нього протягом другого кварталу, тобто квітня, травня та червня.

Нагадаємо, заплатять від 67 тис. до 201 тис. грн: за яке порушення можуть оштрафувати українців.

Раніше повідомлялося, лікарняні вважатимуть по-новому, що зміниться: нова постанова Кабміну.

Також, без субсидій та виплат з безробіття: кого з українців позбавлятимуть допомоги.