Холодні ноги, так звані "жаб'ячі лапки" взимку — це нормально, але якщо кінцівкам важко зігрітися та це не зникає тривалий час, слід задуматися про похід до лікаря.

Лікарі стверджують, що постійне відчуття холодних ніг є симптом до певних захворювань та на регулярній основі не є нормою. Про це розповідає невролог Ірина Ляскіна.

Ноги. Фото: Youtube
Ноги. Фото: Youtube

Якщо людина весь час відчуває холод у ногах, варто задуматися над зміною своїх звичок і способу життя. Симптом часто вказує на небезпечні хвороби, які розвиваються повільно, а лікуються складно.

За словами неврологині Ірини Ляскіної, холодні нижні кінцівки з великою ймовірністю віщують неврологічні або судинні захворювання. Таким чином організм може сигналізувати про розвиток діабету, проблеми з печінкою або нирками.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На постійно холодні ноги зазвичай скаржаться пацієнти з порушеним через серцеві захворювання, стреси чи куріння кровопостачанням. Стикаються з таким синдромом частіше жінки, оскільки в чоловіків терморегуляція розвинена сильніше.

Ноги. Фото: Youtube
Ноги. Фото: Youtube

Лікар рекомендує також вибирати зручне і натуральне взуття, яке не заважатиме нормальному кровообігу. А зміцнити судини можна контрастним душем. Він загартовує організм загалом і приводить у тонус тіло.

Також серед порад — не носити тісне взуття, їсти більше овочів, фруктів, споживати достатню кількість білкової їжі та у холодні періоди року приймати полівітамінні комплекси.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні значно впав попит на ялинки через війну: який відсоток громадян не відмовився від святкової метушні.

Як повідомляв "Знай.ua" які справи обов'язково потрібно завершити до Нового року: і мова не лише про борги.

Також "Знай.ua" інформував, інфаркт, діабет і навіть втрата кінцівок: яку непоправну шкоду завдають здоров'ю електронні сигарети