Стало відомо про те, чи мають чоловіки зняті з військового обліку у військкоматі право на виїзд із країни. Чи діятимуть винятки для них.

Про це розповіли представники Державної прикордонної служби України.

Зазначається, що у зв'язку з рішенням Верховної Ради України продовжити військовий стан та загальну мобілізацію, все ще зберігається заборона на виїзд за межі країни чоловіків призовного віку – від 18 до 60 років. Однак, чоловіки, які були зняті з військового обліку, все ж таки зможуть покинути країну.

Статися це може за певної умови після ретельної перевірки прикордонниками наявність і дійсності всіх необхідних дозвільних документів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Все це є у Законі України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Залишити межі України мають право такі категорії громадян:

  • Громадяни, які оформили інвалідність;
  • Чоловіки, які були зняті з військового обліку за рішенням військово-лікарської комісії через непридатність до військової служби.

Прикордонники. Фото: Facebook
Прикордонники. Фото: Facebook

При цьому це правило не поширюється на чоловіків призовного віку, у яких на руках є документи з військкоматів з позначкою "знятий з військового обліку", оскільки це ніяк не підтверджує непридатність для військової служби.

Остаточне рішення про право на виїзд приймають виключно представники прикордонної служби вже на місці, після того, як вивчать наявні документи та з'ясують усі факти та обставини перетину кордону.

Перевірка документів на кордоні, фото із вільних джерел
Перевірка документів на кордоні, фото із вільних джерел

Нагадаємо, що українським водіям нагадали про кругленький штраф за популярне порушення: пасажирів теж стосується

Раніше повідомлялося, що АТБ, Сільпо, Ашан та Metro запустили сезон зимових знижок: де найнижчі ціни

Також росіяни готують ракетний удар по Україні: британська розвідка назвала мету