Вчені з'ясували, у якому віці люди сплять найменше, тривалість сну залежить від багатьох факторів.

Сон має вирішальне значення для нашого здоров'я, і якщо нехтувати ним протягом тривалого часу, ефекти можуть бути дійсно відчутні. Вчені Лондонського університету дослідили, що тривалість сну залежить від віку.

Якщо ми добре висипаємось, нам легше розпочати день, а також приступати до творчих завдань. Якщо попереду чи то іспит, презентація на роботі чи будь-яке інше важливе завдання, важливо дати мозку добряче відпочити. Саме під час сну мозок може правильно перебудувати спогади, що призводить до більшого потенціалу.

З віком наш режим сну суттєво змінюється, і його тривалість залежить від багатьох факторів, зовнішніх та внутрішніх.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Сонливість вранці, фото vladnews
Сонливість вранці, фото vladnews

Британські вчені зібрали дані про 730 тисяч людей з різних країн, дізналися, коли люди сплять довше, а коли найменше у своєму житті. Довше всього спали наймолодші учасники експерименту віком до 20 років, до 30 років тривалість сну поступово знижувалася, стабілізувалася з 30 до 50 років, а після 50 знову збільшувалася.

Дослідники припускають, що ця динаміка відображає соціальні ролі людей, для яких період з 20 по 50 років – час найактивнішої роботи та сімейного життя.

Під час сну ми проходимо близько п’яти циклів по 90 хвилин кожен. П'ять циклів по 90 хвилин кожен у сумі становлять 450 хвилин, що відповідає 7,5 годин. Залежно від потреб цикли можуть бути довшими або коротшими. Норма сну для людини починається з 7,5 години.

Нагадаємо, ми писали, що українські сім'ї можуть отримати по 7 тисяч гривень: за яких умов та на що можна витратити.

Як повідомляв "Знай.ua" прибирання буде в радість: чим замінити засіб для миття підлог - бруд піде, а аромат та чистота залишаться.

Також "Знай.ua" інформував, що свіжі вітаміни — жодних сухофруктів: українські супермаркети "ощасливили" новими цінами на апельсини.