Проти компанії "Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб'юшн" Антимонопольний комітет України порушив справу. В усьому винні можливе поширення неправдивої інформації в рекламі для пристроїв для нагрівання тютюну IQOS.

Про це стало відомо завдяки новій інформації прес-служби Антимонопольного комітету.

Повідомляється, що справа проти "Філіп Морріс" була відкрита через поширення непідтвердженої інформації про менший у порівнянні з цигарками ризик для здоров'я при використанні системи IQOS.

Магазин, скріншот: YouTube
Магазин, скріншот: YouTube

В Антимонопольному комітеті взялися до цієї справи після того, як до них звернувся споживач. Він заявив, що протягом 2018-2021 років користувався системою IQOS, і це безпечніше для здоров'я, ніж звичайні цигарки.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Проте споживач зазначив, що не знайшов належного підтвердження правдивості цієї інформації. Зрештою, компанія "Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб'юшн" не надала АМКУ підтверджень таких своїх заяв:

"повний перехід на IQOS становить менший ризик для вашого здоров'я, ніж продовження куріння";

"IQOS виділяє на 95% менше шкідливих хімічних речовин, порівняно з сигаретами".

Отже, АМКУ резюмує, що такі заяви тютюнової компанії можуть порушувати закон "Про захист від недобросовісної конкуренції", а саме поширювати інформацію, що вводить в оману.

Антимонопольний комітет також нагадав, що, за даними Міністерства охорони здоров'я, міжнародні дослідження свідчать, що будь-яка система нагріву тютюну є небезпечною і не зменшує ризики від куріння.

Нагадаємо, в Україні хочуть запровадити податок на зняття готівки: ймовірний розмір та ціль.

Раніше повідомлялося, інфаркт, діабет і навіть втрата кінцівок: яку непоправну шкоду завдають здоров'ю електронні сигарети.

Також, тютюнові афери позбавляють український бюджет мільярдів гривень: хтось із бізнесменів наживається під час війни на людях.