У холодну пору року у будинках нерідко спостерігається високий рівень вологості, а також конденсат на вікнах. Здавалося б нічого страшного, але це загрожує появою цвілі. Щоб цього не сталося, потрібно позбавитися першопричини і для цього не доведеться витрачати ні час, ні гроші. Про це пише видання Express.

Висока вологість та конденсат на вікнах – забезпечена пліснява в будинку. Втім, цього можна не допустити, якщо знати деякі хитрощі. Не потрібно ні купувати дороге спеціальне обладнання, щоб осушити повітря, ні витрачати багато часу – допоможуть підручні засоби.

Конденсат на вікні, скріншот з відео
Конденсат на вікні, скріншот з відео

Так, осушувач можна зробити за допомогою кухонної солі або наповнювача для котячого лотка. Ці інгредієнти ідеально вбирають вологу з повітря і при цьому не завдадуть сильного удару по гаманцю.

Осушувач повітря із солі

Візьміть контейнер або будь-яку ємність, а потім наповніть її сіллю. Шар повинен досягати кількох сантиметрів. В принципі, це все, залишиться лише поставити осушувач у вологому місці, ідеально підійде підвіконня.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Конденсат на вікнах Фото: скрін youtube
Конденсат на вікнах Фото: скрін youtube

Осушувач повітря з наповнювача для лотка

Знадобляться колготки, шкарпетки або панчохи, в які слід висипати наповнювач, а потім зав'язати та отримати у місці, де накопичується волога в будинку.

Слід пам'ятати, що осушувачі потрібно періодично перевіряти і за необхідності змінювати наповнення, адже згодом вони вбираються вологою та працюють не так ефективно.

Раніше портал Знай повідомляв, як швидко очистити унітаз без жорсткої хімії: все, що знадобиться - це 3 таблетки аспірину та 15 хвилин.

Також наш портал інформував, хочете цвіль та проблеми з диханням? У цих місцях ніколи не сушіть речі, якщо за вікном мінус.

Крім того, ми писали, як позбутися неприємного запаху з пральної машини: не потрібно ні зусиль, ні дорогої хімії.