Накип усередині чайника – проблема, з якою рано чи пізно доводиться стикатися кожному. Цей вид забруднення впливає не лише на смак гарячих напоїв, але й скорочує термін служби пристрою. Прибрати накип можна як за допомогою спеціальних засобів, що продаються в магазинах, так і народнішими способами. Про це пише Рorady.interia.

Очистити чайник від накипу можна без спеціальної хімії. Знайти необхідні засоби можна на кожній кухні – це оцет, лимонна кислота чи харчова сода.

Накип у чайнику. Фото: скрін youtube
Накип у чайнику. Фото: скрін youtube

Позбавляємося накипу за допомогою оцту

Заливаємо в чайник півлітра води та склянку оцту. Потім все потрібно закип'ятити і залишити на деякий час, за який почне працювати і розчиняти наліт. Після цього залишиться сполоснути чайник і залишити на деякий час, щоб зник неприємний запах від оцту.

Лимонна кислота проти накипу

Висипаємо в чайник та додаємо воду. Далі все потрібно покип'ятити, а потім добре промити чайник. Даний метод не менш ефективний, ніж з оцтом і не додасть ніякому запаху чайнику.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Накип у чайнику. Фото: скрін youtube
Накип у чайнику. Фото: скрін youtube

Харчова сода

Чотири столові ложки соди в чайнику змішати з|із| 1,5 літра води. З цією сумішшю залишаємо чайник на годину. У цьому методі є один мінус – після обробки може з'явитися не дуже приємний запах. Втім, закип'ятивши кілька разів воду, запах зникає.

Раніше портал Знай повідомляв, як ефективно очистити пральну машинку від накипу: необхідні кошти знайдуться на кожній кухні.

Також наш портал інформував, почистити складні забруднення у квартирі: плита та духовка засяють, як нові.

Крім того, ми писали, нехитрі, але ефективні способи продовжити "життя" свічки: горітиме вдвічі довше.