Повномасштабна війна в Україні триває вже майже 11 місяців, і ще незрозуміло, скільки триватиме. Стан людей залишає бажати кращого, і психотерапевт пояснив, як планувати в цих умовах.

У рамках телемарафону спеціаліст Спартак Субота представив кілька порад того, як не падати духом, і продовжувати жити попри війну в країні.

Плани постійно руйнуються через терористичні атаки окупантів, і багато хто сильно виснажений через війну.

Спартак Субота, скріншот: YouTube
Спартак Субота, скріншот: YouTube

За словами експерта, найскладнішу стадію протистояння вже пройдено - тривога, і зараз у наших людей почалася адаптація до війни. Усі розуміють, що це може тривати роками, і треба вчитися будувати плани у сучасних реаліях.

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року
Показати ще

Частину обрали виїхати за кордон, а частина прийняла ці випробування та перебувають у "мобілізованому стані".

Третім етапом є виснаження, і настає воно тоді, коли людина більше не може витримувати це навантаження. Найбільшу допомогу наші люди можуть надавати самостійно. Полягає вона в тому, щоб підтримувати одне одного. Люди почали поводитися адекватніше і зрозуміли все.

Українці. Фото:  Youtube
Українці. Фото: Youtube

У нас є дуже великий маячок, я б навіть сказав, маяк. І цей маяк – це перемога. Я хочу сказати, що це серйозний план... У нас є напрям, і це найважливіше... У нас є точно мотивація здобути перемогу в цій несправедливій війні. Спартак Субота

Українці. Фото:  Знай. UA
Українці. Фото: Знай. UA

Якщо раніше з планів було заробити грошей, поїхати на відпочинок, купити щось собі, то зараз ці плани точковіші, і сконцентровані вони на нашій перемозі. Це бажання номер один.

Психотерапевт далі зазначив, що потрібно будувати кожному плани попри все, і головне берегти своє психологічне та фізичне здоров'я. Не забуваємо ще й допомагати ЗСУ, оскільки завдяки їм ми маємо можливість жити.

Нагадаємо, що генерал ЗСУ розповів, як зупинятимуть можливе навалу росіян з Білорусі

Раніше повідомлялося, що путін намагається зламати плани ЗСУ на контрнаступ ядерними провокаціями в Білорусі .

Також можливості росіян перед новим наступом: експерт пояснив, до чого готуватися