До фахівців з пенсійного права звернувся українець з проханням прокоментувати можливе зрізання пенсії шахтаря.

У редакцію тематичної газети "На пенсії" потрапило звернення пенсіонера, де він запитує, чому могли урізати його пенсію.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Я – пенсіонер-шахтар, який до жовтня отримував пенсію у розмірі 20 270 гривень. З жовтня отримую менше – 7300 гривень. Прошу пояснити, чому зменшено пенсію. Є. Панченко, - лист надійшов на електронну пошту редакції

Фахівці зазначають, що до жовтня пенсія була максимальна, розмір її дорівнював десяти мінімальним — 2027 грн * 10. Що сталося з розрахунком у жовтні, ми не знаємо. Фахівець припустив, що після перерахунку, яку здійснюють час від часу у ПФУ, розмір пенсії змінили.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Пенсіонер, фото: Знай.ua
Пенсіонер, фото: Знай.ua

Деталі зможуть прояснити лише у місцевому відділенні Пенсійного фонду. Також фахівець зазначив, що тільки після їхньої офіційної відповіді можна зрозуміти, в чому річ, і за необхідності намагатися щось оскаржити.

Нагадаємо, що в ПФУ пояснювали, що можуть зрізати частину пенсії в тому випадку, коли людина влаштувалася на роботу, а не повідомила про це ПФУ.

Нагадаємо, ми писали, що зрада прийшла, звідки не чекали: Raiffeisen почне видавати дешеві кредити російським окупантам.

Як повідомляв "Знай.ua" українці можуть отримати безкоштовну медичну допомогу у разі травмування: послуги та нюанси.

Також "Знай.ua" інформував, індексація не для всіх: кому цієї весни піднімуть пенсії, а хто залишиться ні з чим.